Keskustelu
Internet Relay Chat

Juoksuhauta.net:in virallinen IRC-kanava löytyy IRCnetistä, nimellä #juoksuhauta. Kanava on kaikille avoin, mutta ensisijaisesti tarkoitettu Juoksuhauta.net:iä käsittelevälle keskustelulle — yleiselle airsoft-keskustelulle on jo olemassa monia muita kanavia, kuten #airsoft.

Juoksuhaudan kanavalta voit tulla kysymään apua ongelmatilanteissa ja muutenkin keskustelemaan henkilökuntamme kanssa, joku on yleensä paikalla kaikkina enemmän tai vähemmän inhimillisinä aikoina.

Jos et ole vielä tutustunut IRC-järjestelmään, tässä lyhyt opastus alkuun pääsemiseksi:

IRC on internetin välityksellä toimiva reaaliaikainen keskustelujärjestelmä eli chat. IRC-verkot, joita on useita erilaisia, koostuvat toisiinsa liitetyistä palvelimista. Päästäkseen haluamaansa IRC-verkkoon, kukin keskustelija ottaa IRC-ohjelmallaan yhteyden johonkin verkon palvelimista.

Suomessa käytetyimmät IRC-verkot ovat IRCnet ja Quakenet. Näiden verkkojen palvelinten osoitteet löytyvät em. sivustoilta, mutta suurimmalla osalla suomalaisista internet-palveluntarjoajista on oma IRCnet-verkon palvelimensa (esim. irc.inet.fi ja irc.kolumbus.fi). Suosituimmat IRC-asiakasohjelmat ovat suomalainen Irssi, mIRC ja Bersirc.

Kun olet säätänyt valitsemasi ohjelman käyttämään oikeaa palvelinta (kunkin ohjelman ohjeista selviää miten tämä tehdään) ja saanut yhdistettyä palvelimelle, voit liittyä kanavallemme komennolla /join #juoksuhauta.

Kuten ylläolevassa esimerkissä, kaikki komennot IRC:ssä alkavat kauttaviivalla. Muita hyödyllisiä komentoja ovat esimerkiksi seuraavat:

  • /nick jolla voit vaihtaa nimimerkkiäsi
  • /part jolla voi poistua kanavalta
  • /query jolla voit jutella kahden kesken jonkun muun IRC:ssä olevan kanssa

Tarkemmin ylläolevista ja muista komennoista voit lukea ohjelmasi käyttöohjeista.

Muistathan kanavalla jutellessasi irc-etiketin — ei huutamista (pelkin isoin kirjaimin kirjoittelua), toistoa, värejä tai mitään muutakaan mikä on häiriöksi. Operaattorit toki auttavat mieluusti huonosti käyttäytyvät irkkaajat pois kanavalta.


Yhteisö

Et ole kirjautunut sisään.

Kirjaudu sisään
Rekisteröidy


Up!