Ohjeita
Uutiset

Heti sivustolle saavuttaessa etusivulla on nähtävissä pätkä viimeisimmistä uutisista. Uutisen voi lukea kokonaan "Jatkuu"-linkin kautta ja vanhempia uutisia voi selata arkisto-osiossa.

Tekstit

Tekstit-osio on jaettu useampaan kategoriaan kirjoituksen tyypistä riippuen. Osaston valitsemalla näkyviin tulee luettelo kaikista artikkeleista, itse artikkeliin voi jatkaa "Jatkuu"-linkin kautta. Uusia artikkeleita voi ehdottaa tai lähettää toimitukselle vaikka sähköpostitse.

Kauppapaikka

Juoksuhaudan kauppapaikka on helppokäyttöinen ja tehokas työkalu airsoft-aseiden ja tarvikkeiden myyntiin, ostoon ja vaihtoon. Kaikki kävijät voivat lukea ilmoituksia, mutta ilmoituksen jättäminen edellyttää että on rekisteröitynyt Juoksuhaudan käyttäjä. Ilmoituksia voi joko selata järjestyksessä tai etsiä hakutoiminnolla sopivin rajaehdoin. Valikkopalkin linkeistä pääsee lisäksi suoraan selaamaan kaikkia myynti-, osto- tai vaihtoilmoituksia jos vain yksi kategoria kiinnostaa.

Ilmoituksen jättäminen kauppapaikalle tapahtuu sisäänkirjautumisen jälkeen kauppapaikan lisää ilmoitus-linkin kautta. Ilmoituksen tyypiksi valitaan joko myydään, ostetaan tai vaihdetaan, samaten kategoriaksi tavaran laadun mukainen vaihtoehto.

Jos myynnissä on useita tavaroita kerrallaan on joustavinta jättää kullekin kokonaisuudelle oma ilmoituksensa - tämä helpottaa tavaran löytämistä haulla ja takaa yleensä paremman menekin myyjälle. Samaa periaatetta noudattaen kannattaa ilmoituksen nimeksi laittaa mahdollisimman kuvaava rivi. "Tosi hyvä pyssy!!1"-tyylisellä otsikolla varustettua ilmoitusta tuskin moni ainakaan hakua käyttäen löytää.

Hintapyyntö on tarkoitettu lähinnä myynti-ilmoituksiin, mutta kenttään voi kyllä kirjoittaa summan muunkinlaisten ilmoitusten tapauksessa, jolloin esimerkiksi mahdollisen vaihtorahan voi saattaa näkyville.

Kuva ei ole pakollinen, mutta tekee usein ilmoituksesta houkuttelevamman. Palvelumme tarjoaa mahdollisuuden yhteen kuvaan per ilmoitus, kuva voi olla JPEG-, GIF- tai PNG-muotoa (kuitenkin maksimissaan 50 kilotavua). Lisää/suurempia kuvia voi toki liittää ilmoituksen yhteyteen linkittämällä ulkoiseen kuvapalveluun tai kotisivutilaan.

Kuvaukseen voit kirjoitella vapaasti kaikenlaista, ja esimerkiksi laittaa linkin mahdollisiin valokuviin ilmoituksessa jo näkyvän lisäksi. Kuvauksen tulee tietenkin olla tuotteen oikeaa kuntoa kuvaava, valheellisista ilmoituksista voidaan käyttäjän tili jäädyttää.

Kun ilmoitus käy tarpeettomaksi, eli tavara on jo myyty tai ostettu, tulee ilmoitus poistaa kauppapaikalta. Kokemus on kuitenkin osoittanut että tarpeettomia ilmoituksia tahtoo jäädä pyörimään kauppapaikalle usein pitkäksikin aikaa. Olemme ratkaisseet asian laittamalla ilmoituksille aikarajan, kaksi viikkoa, minkä jälkeen ilmoituksen voimassaoloaikaa voi tarvittaessa käydä lisäämässä (linkki ilmaantuu ilmoituksen kohdalle kolmea päivää ennen) tai muuten se poistuu listasta.

Kokonaan ilmoitus ei kuitenkaan tietokannasta häviä ennen kuin käyttäjä sen itse poistaa, joten ilmoituksen voi käydä omalta käyttäjäsivultaan palauttamassa takaisin listalle jolloin se pysyy siellä taas uuden kahden viikon jakson. Ilmoitusten lopullinen poistaminen tapahtuu myös omalta käyttäjäsivulta.

Keskustelu

Olennainen osa sivustoamme on foorumi eli keskustelulauta. Foorumi on tarkoitettu kaikenlaiseen airsoftiin liittyvään keskusteluun ja se on jaettu eri aihepiirien mukaisiin osiin. Kaikki rekisteröityneet kävijät voivat kirjoitella viestejä, lukea voivat myös satunnaiset, rekisteröimättömät kävijät.

Jotta keskustelu pysyisi järkevänä, on tietyille henkilöille annettu valtuudet poistaa asiattomia tai väärässä paikassa olevia viestejä. Mitään suurimittaista sensuuria ei toki harrasteta, mutta muutama perusasia on hyvä pitää mielessä viestejä kirjoitellessa.

Ensinnäkin uusi keskustelunaihe tulee aloittaa oikeassa osiossa, jotta foorumia on helppo lukea ja sieltä löytää itseään kiinnostavia keskusteluja. Samaan tapaan olisi pitemmissä viestiketjuissa syytä pysyä annetun otsikon puitteissa, eikä ohjata keskustelua sivuraiteille. Jos keskustelu poikii alkuperäisestä poikkeavan aiheen, sille voi toki avata uuden viestiketjun sille kuuluvaan paikkaan. Ennen uuden aiheen aloittamista kannattaa myös tarkistaa onko vastaavaa aihetta jo valmiiksi olemassa, jottei turhaan jaa samaa keskustelua kahteen eri viestiin.

Toiseksi myös näin internetissä keskustellessa tulee muistaa hyvän käytöksen säännöt - ei haukuta toisia tai sorruta kiroilemiseen tms. Myöskään esimerkiksi pelkillä isoilla kirjaimilla kirjoittaminen tai muu asiattomuus ei ole suotavaa. Kielioppi olisi lisäksi hyvä pitää mukana jotta viestejä on miellyttävämpää lukea. Toistuvasta häiriköinnistä käyttäjän tili voidaan varoituksen jälkeen jäädyttää tai poistaa kokonaan.

Juoksuhaudan tämänhetkinen foorumi on tyypiltään uutisryhmämäinen. Kunkin aiheen yksittäiset viestit ryhmitellään ketjuiksi sen perusteella kuka mihinkin viestiin on vastannut. Idea tässä on että keskustelu voi haarautua loogisiin "alikeskusteluihin" eikä isompikaan aihe tule kovin sekavaksi. Onkin siis oleellista katsoa että vastaa juuri siihen viestiin mihin oma vastaus liittyy, ei aina ketjun loppuun!

Olennainen osa viesteihin vastaamisessa on lainaaminen, eli alkuperäisen viestin osien sisällyttäminen omaan viestiin. Lainauksia tulisi kuitenkin käyttää harkitusti ja valita vain oleellisimmat kohdat joihin itse vastaa tai joita kommentoi. Aina ei ole tarpeellista lainata mitään, mutta joskus lainaus selkeyttää omaa viestiä. Tapana on kirjoittaa oma tekstinsä lainauksen jälkeen, ei sitä ennen. Yleensä lainauksia tarvitsee ottaa vain yhdestä tai mahdollisesti kahdesta edeltävästä viestistä, eikä silloinkaan yleensä koko viestiä vaan vain valittuja osia.

Liioiteltuja lainauksia tullaan poistamaan moderaattoreiden toimesta ja esimerkiksi jatkuva kaikkien edeltävien viestien lainaaminen tulkitaan häiriköinniksi!

Esimerkki:


mmeikalainen kirjoitti:

>> Mikä ase on kyseessä?
> Maruin MP5 A5

Aijai. Ne ovat kyllä valitettavasti aika hankalia purkaa...


Käyttäjä voi jälkikäteen korjata viestiään "Muokkaa"-linkin kautta. Jos viesti sisältää internet-osoitteita, niistä tulee automaattisesti klikattavia hyperlinkkejä kunhan ne alkavat http://-protokollamääreellä.

IRC

Juoksuhauta ylläpitää IRC-kanavaa #juoksuhauta IRCNet-verkossa. Kanava on tarkoitettu lähinnä sivustoon liittyvään keskusteluun, jos esimerkiksi on tarvetta saada nopeasti joku moderaattori tai ylläpidon jäsen kiinni on IRC todennäköisesti paras tapa. Aiheesta tarkempaa tietoa omalla ohjesivullaan.

Linkit

Linkit-osastolta löytyy aihepiireihin jaettuja hyödyllisiä airsoft-aiheisia linkkejä. Toimimattomista linkeistä voi kertoa tai uusia ehdottaa sähköpostitse.

Käyttäjät

Käyttäjälistasta voi etsiä rekisteröityneitä käyttäjiä esimerkiksi omalta paikkakunnaltaan. Täydellistä käyttäjälistaa pääsee selaamaan jättämällä tyhjän haun.


Yhteisö

Et ole kirjautunut sisään.

Kirjaudu sisään
Rekisteröidy


Up!